22 april

Benefietconcert Blauwe Vogel ’74

genre: muziek

Concert met een uniek programma voor Blauwe Vogel ’74

Na twee annuleringen en een verandering in het programma gaat het benefietconcert in april gebeuren! Stichting Vrienden van Blauwe Vogel ’74, Harmonieorkest Vleuten en Cultuur19 organiseren dit benefietconcert ten bate van Blauwe Vogel ’74. De stichting biedt kinderen met een functiebeperking of een speciale eigenschap de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding te (leren) zwemmen.

lees verder onder afbeelding

Programma

Bekijk hier het programma Benefietconcert De Blauwe Vogel ’74

Voorprogramma met HOV G-orkest

Het G-orkest van het Harmonieorkest Vleuten, bestaande uit muzikanten met een beperking, verzorgt het voorprogramma. Zij zullen onder leiding van dirigent Levi Westra en samen met het duo optreden! Marina Grigorowitsch en Floor Wittink treden vervolgens op met een mooi, verrassend en spetterend programma van (licht) klassieke muziek. Romantische melodieën van Piazzolla uit Italiaanse films en de beroemde componist Chopin wisselen zij af met vrolijk swingende muziek uit de twenties en meeslepende stukken van Rachmaninov en Itturalde. Marina en Floor hebben hun sporen in het Nederlandse professionele muziekleven ruim verdiend en zetten zich in graag in om er een onvergetelijke avond van te maken.

Foto Ger Wijtsma

Marina Grigorowitsch

Marina Grigorowitsch (uitgelichte foto van Koen van der Wel) werd geboren in Lviv in Oekraïne en woonde daar tot haar 17e jaar. Zij ging er naar een school speciaal voor kinderen met een muzikaal talent, waarbij naast gewoon onderwijs ook allerlei muzikale vakken werden onderwezen. Op haar 17e begon ze in Warschau, Polen, haar opleiding tot concertpianiste aan het roemruchte Chopin Conservatorium. Na het succesvol afronden van deze studie volgde Marina diverse masteropleidingen, o.a. in Dortmund en Berlijn. In deze periode begon ze ook samen te werken met diverse musici en trad op op verschillende internationale podia in Duitsland en Zuid-Korea.

Sinds 2002 woont en werkt Marina in Nederland, waar ze inmiddels vele jaren les geeft en daarnaast optreedt met zangers en instrumentalisten, zoals Floor Wittink. Op dit moment is Marina pianodocente bij Koel Creative Productions in Driehuis.

Floor Wittink

Floor Wittink is een pianospelende saxofoniste en sinds haar project ‘Misschien wisten zij alles’, ook verteller. In 2002 behaalde ze haar Masters diploma klassiek saxofoon en speelde in vele projecten, variërend van kamermuziek en symfonische muziek tot muziektheater. Ze speelde met onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Esquire Saxofoonkwartet, Holland Opera en in projecten van componist Merlijn Twaalfhoven. Ze speelt/speelde in duovorm met pianiste Marina Grigorowitsch en Anna van Nieukerken, met harpiste Merel Naomi en gitaristen Jonas Skielboe en Marijn Vlijm.

Kamermuziek is een grote liefde en zelf nieuwe projecten creëren ook. In haar vertelconcert speelt en vertelt Floor al dan niet tegelijkertijd: een uitdaging die een nieuwe vorm opleverde om muziek en verhaal te combineren.

Juist met klassieke muziek die zo prachtig en verfijnd is, is er ook een verhaal te vertellen zonder woorden. Als workshopleider helpt Floor amateurmusici hiermee en ze geeft er tips over in haar e-boek ‘Spelen vanuit je hart’. Ademhaling voor blazers en zangers is ook een specialisatie van deze veelzijdige muzikante. Via online cursussen en workshops helpt zij (amateur) musici hiermee.

Zelf haar muzikale verhaal vertellen blijft echter de kern van Floor haar bezigheden, waarmee zij haar publiek in het hart weet te raken.

Floor Wittink, Foto Dennis Vloedmans

 

volledige agenda