Wat is de CultuurCampus?

Kunst maken, om de hoek

De CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten) is een bruisende locatie in Vleuterweide waar je kunst kunt maken én beleven. Cultuur19 beheert de theaterzaal en verschillende repetitieruimtes waaronder een dans- en een dramalokaal. Wekelijks zetten honderden beginnende en professionele makers voet over de drempel om hun talent te ontwikkelen. Van jong tot oud, iedereen is welkom. Je kunt er lessen volgen in theater, muziek, dans en andere disciplines.

Eens per jaar organiseert Cultuur19 het CampusFestival en pakken alle makers, beginnend en professioneel, het podium. Neem een kijkje in de agenda voor het programma.

In de CultuurCampus vind je verder de bibliotheek, een cultuurprofielschool, sporthal en diverse welzijns- en zorgfuncties.

Over Cultuur19

Sinds de eerste bouwwerkzaamheden in het nieuwe stadsdeel, spant Cultuur19 zich in voor een prikkelende en gevarieerde culturele infrastructuur van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Met programma’s als Leidsche Rijn Festival, Zingende Beelden, De Maakplaats en CampusFestival brengt Cultuur19 kunst en cultuur bij bewoners om de hoek.
Cultuur19 is sinds 2017 gevestigd in de CultuurCampus en brengt professionele en beginnende makers samen in bijzondere, nieuwe co-producties. Daarnaast maakt Cultuur19 zich sterk om de wisselwerking tussen de vier Cultuurdragers te bevorderen:

  • Cultuureducatie – kunstlessen onder schooltijd
  • Amateurkunsteducatie – kunstlessen buiten schooltijd
  • Amateurkunst – gezelschappen, ensembles, koren etc.
  • Artistiek programma – podium voor makers

Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de gebouwpartners in de CultuurCampus, de Culturele Aanbieders en organisaties uit de wijk of stad.

Illustratie: Bob Mollema

Illustratie: Bob Mollema