26 oktober

BuitenGewoon

genre: theater

BuitenGewoon: Zoiets heeft u nog nooit gezien. BuitenGewoon is de nieuwe voorstelling van Stut en speelt zich af in het circus. Sterker nog, u bent van harte welkom bij een freakshow waar u ongegeneerd naar excentriekelingen en buitenbeentjes kunt loeren. U zult dankbaar zijn als u ze ziet, dat u gewoon normaal bent.

De voorstelling wordt gespeeld door vijf mensen die soms het gevoel hebben dat ze er niet bij horen en buiten de maatschappij leven. Zij bevragen de inclusieve samenleving door eigen verhalen en ervaringen te delen. Bijvoorbeeld Corrie die een fysieke beperking heeft en zich daardoor vaak onhandig voelt. Of Anton die tegen vooroordelen aanloopt omdat hij Surinaams is. En wat te denken van Els, die na jaren op straat te hebben geleefd uiteindelijk het licht gevonden heeft.

Over STUT

Stut Theater is een bijzonder theatergezelschap uit Utrecht. Wij maken theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op de verhalen en ervaringen van onze spelers. Dit zijn geen professionele acteurs, maar mensen die niet of nauwelijks met theater te maken hebben en die hun eigen verhaal willen delen. Onze voorstellingen zijn multidisciplinair, tekst wordt afgewisseld met onder andere muziek, dans en beeld. We spelen in theaters, buurthuizen, wijkcentra, personeelskantines, scholen en op allerlei andere plaatsen.

www.stut.nl

volledige agenda