05 juli

CampusFestival 2020

genre: diversen

CampusFestival 2020 krijgt online jasje

Cultuur19 organiseert van 5 t/m 12 juli een nieuwe editie van het CampusFestival. Het festival geeft ieder jaar een podium aan de vele honderden makers die wekelijks bij de CultuurCampus voet over de drempel zetten voor lessen muziek, dans, theater en meer. Tijdens het festival laten deze makers zien wat zij aan creatief talent in huis hebben. Het festival vindt dit jaar in online vorm plaats op de website en het YouTubekanaal van Cultuur19.

Zondag 12 juli: Dans Atelier presenteert Fluisterkind

Of bekijk de video op het Vimeo-kanaal van Dans Atelier 42.

Playlist CampusFestival 2020

YouTubekanaal van Cultuur19

Het festival geeft een kleurrijke en gevarieerde dwarsdoorsnede van de CultuurCampus als bruisende amateurkunstlocatie. Er is programma van jong tot oud, in verschillende kunstdisciplines en van instapniveau tot gevorderde. Cultuur19 vroeg alle makers en makende organisaties zich te presenteren met een video. Elke dag wordt een andere organisatie in de spotlights gezet met een online première. Deze vindt steeds plaats om 19.30 uur en in het weekend en op woensdag ook om 14.00 uur. Wie zich abonneert op het Youtubekanaal van Cultuur19 krijgt automatisch een seintje als een nieuwe video in première gaat. Tijdens sommige premières zullen de makers zelf in de chat aanwezig zijn om in gesprek te gaan met het publiek.

Een greep uit het programma:

Het festival start op zondagmiddag met het Jeugdorkest Leidsche Rijn (8+). Zij namen in de coronaperiode samen met het Orkest van Utrecht een bijzondere versie op van Paul McCartney’s We all stand together. In de afgelopen weken ontstond op het Leidsche Rijn College een nieuwe band met eerste- en tweedejaars leerlingen. Onder de naam Burnout namen zij twee nummers op die ze in première laten gaan op het CampusFestival. En er is nog meer muziek, want De Utrechtse Muziekschool (DUMS) presenteert twee jonge bands en een aantal bands van De Grote Prijs van Leidsche Rijn van KLUB19 lanceren hun allereerste videoclip. Wie zelf aan de slag wil, kan op woensdag meedoen aan een live gestreamde fotografieworkshop gegeven door Frouke Ringenoldus van Foto-N-Zo. Aanmelden kan door een mail te sturen naar planning@cultuur19.nl. Deelnemers ontvangen een uitnodiging voor een videocall. Ook De Saxschool, De Bazuin, Harmonieorkest Vleuten en Vocal Arts Academy dragen bij aan het programma. Het festival wordt zondag 12 juli afgesloten met de voorstelling Fluisterkind van Dans Atelier 42.

Het programma van het CampusFestival is gratis om te bekijken en om aan deel te nemen. Ga voor de video’s naar www.youtube.com/cultuur19 en like het kanaal. Om ook een melding te krijgen, klik je op het belicoontje. Ook na afloop van het festival blijven de video’s nog een tijdje online.

Programma

Zondag 5 juli 19.30 uur en 19.45 uur: Burnout
Maandag 6 juli 19.30 uur: De Saxschool
Dinsdag 7 juli 19.30 uur: De Bazuin De Meern
Woensdag 8 juli 14.00 uur: De Zingende Toren live
Woensdag 8 juli 19.30 uur: Foto-N-Zo online fotografieworkshop (aanmelden!)
Donderdag 9 juli 19.30 uur: DUMS bands
Vrijdag 10 juli 14.00 uur: Bibliotheek Utrecht
Vrijdag 10 juli 19.30 uur: Vocal Arts Academy
Zaterdag 11 juli 14.00 uur: Harmonieorkest Vleuten
Zaterdag 11 juli 19.30 uur: KLUB19 bands Mayday en Coming of Age videoclips
Zondag 12 juli 19.30 uur: Fluisterkind van Dans Atelier 42

 

volledige agenda