08 oktober

Concert Carol Ruiz – Piano & Open Podium voor jong talent met potentieel

genre: muziek

Op zondag 8 oktober vindt er een bijzonder pianoconcert plaats in de CultuurCampus door pianiste Carol Ruiz.

Tussen 15:30 en 17:30 uur zal de getalenteerde pianiste Carol het publiek betoveren met haar virtuositeit en passie voor muziek. Carol Ruiz is een gepassioneerde pianiste geboren in Barcelona, waar ze studeerde aan het Conservatorium Municipal de Badalona met Nati Cubells. Na haar studie bij Sebastian Colombo en Maria Fernanada Nuñez verhuisde ze in 2004 naar Nederland om haar Masters te behalen aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht met Alan Weiss. Haar Masters eind-examen werd beoordeeld met “tremendous artistic possibilities”. Carol is gepassioneerd door het perfecte legato en de adembenemende klank, wat terugkomt in haar uitvoeringen.

Mis deze unieke kans niet om Carol live te horen spelen!

Het programma

Carol Ruiz neemt je tijdens het concert “Home” mee in een bijzondere reis waarbij drie culturen samenkomen in de universele taal van muziek. Het programma combineert werken van
Catalaanse, Spaanse en Nederlandse componisten, waarvan velen nog niet eerder publiekelijk zijn vertoond of ten gehore zijn gebracht. Het programma heeft als thema “Home”, waarbij Carol
zich richt op de vraag “Waar is thuis?”. “Als iemand lang in het buitenland woont, gebeurt er iets met je identiteit. Je past je aan, maar tegelijkertijd kun je niet echt veranderen wie je bent en waar je vandaan komt. Je creëert een nieuw ’thuis’, waardoor thuis een nieuwe betekenis krijgt.”

Tijdens haar nieuwe programma speelt Carol Ruiz werken van de volgende componisten:

● Lamote de Grignon
● Manuel Blancafort
● Pau Casals
● Modest serra
● Isaac Albeniz
● Enrique Granados
● Jurriaan Andriessen

Open Podium voor jong talent

Stichting Pianoklanken wil jonge talenten een podium te bieden en hen stimuleren en helpen groeien als muzikant. Naast het bijzondere programma van “Home” is er daarom als onderdeel van het concert een aanvullend Open Podium voor jong talent waarbij een aantal getalenteerde jonge talenten een stuk gaan spelen.

volledige agenda