06 juli

De Zingende Toren met chansonnier Gildas Delaporte

genre: muziek

foto Gidas Delaporte

Zaterdag 6 juli 2019 is er om 11 uur weer een bijzonder concert op De Zingende Toren.

Het glascarillon zal worden bespeeld door vaste beiaardier Wim Ruitenbeek. Hij treedt vandaag op als begeleider van chansonnier Gildas Delaporte. Oude en nieuwe chansons zullen afwisselend ten gehore worden gebracht in deze unieke setting.

Gildas Delaporte is een muzikale duizendpoot. Naast chansonnier is hij contrabassist en beiaardier. Zijn grote voorbeeld is Georges Brassens, de grote zaken van het leven met humor bezien. Gildas heeft een enorme passie voor Franse poëzie en componeert zijn eigen Feuilles volantes (Franse luisterliedjes) op gedichten van Victor Hugo, Charles Baudelaire of Guillaume Apollinaire.

Wim Ruitenbeek is sinds 2012 vaste bespeler van het glascarillon in De Zingende Toren. Daarnaast is hij stadsbeiaardier in Harderwijk, Hilversum, Nijkerk, Tiel en Velsen.

De Zingende Toren is een dertig meter hoog kunstobject van glaskunstenaar Bernard Heesen. Het staat midden in het winkelcentrum Vleuterweide. In de toren hangen 750 glazen bollen met daartussen twee muziekinstrumenten: vijftig gestemde klokken vormen samen het glascarillon. Vijftig ongestemde klankschalen vormen een uniek instrument dat nergens mee te vergelijken is. In de zomermaanden is de toren iedere woensdag (14-15u) en af en toe op zaterdag (11-12u) te beluisteren.

Voor een uitgebreid overzicht met alle speeldata en tijden: www.dezingendetoren.nl.

volledige agenda