27 november

Het ambitieuze verhaal van een niet-werkende

genre: theater

Het Nieuw Utrechts Toneel

Theatergezelschap Het Nieuw Utrechts Toneel maakt al sinds 2007 originele theaterproducties in Leidsche Rijn en geniet inmiddels ook nationale bekendheid. Het NUT is een alles behalve standaard theatergezelschap, niet ongewoon is dat er tijdens een voorstelling met publiek samen getafeld wordt. In al hun verschijningsvormen vertellen de producties van Het NUT het verhaal van de wereld van gisteren, vandaag en morgen.

Nu kaarten te koop!

Het ambitieuze verhaal van een niet-werkende

Wanneer mensen elkaar leren kennen duurt het nooit lang voordat de vraag gesteld wordt: “Wat doe jij?”. Drijfveren om te werken kunnen uiteenlopen, maar duidelijk is dat het een cruciaal thema vormt voor ons. Hoe ga je daarmee om als niet-werkende? Het ambitieuze verhaal van een niet-werkende is een pijnlijk grappige monoloog met muzikale hoogtepunten en kwetsbare dieptepunten.

Het ambitieuze verhaal van een niet-werkende

Foto Sabine Rovers

Out of Office

De voorstelling in het theater van de CultuurCampus maakt deel uit van het project “Out of Office”, waarin theatermaker Mariëlla van Apeldoorn in samenwerking met verschillende kunstenaars en makers kijkt naar welke invloed werk heeft op identiteit, status en gezondheid. In dit project worden de verhalen verteld van mensen die (op dit moment) geen betaalde baan hebben en welk effect dit heeft op hen. Hun verhalen en ervaringen vormen de inspiratie voor de verschillende makers en dienen als input om een groter verhaal over de werkende mens te vertellen, voor iedereen die wel of geen baan heeft.

Het eerste onderdeel van het project was een kunstroute in Leidsche Rijn, waar men met behulp van een plattegrond acht verschillende kunstwerken kon vinden op diverse locaties in de wijk. De voorstelling Het ambitieuze verhaal van een niet-werkende vormt een vervolg in dit project.

volledige agenda