17 oktober

Het Grote Utrecht Stadsdiner

genre: eten

Op 17 oktober is het grote stadsdiner in de stad, waarbij aandacht wordt gevraagd voor armoede. Samen eten verbindt, en laat je voelen hoe rijk het is om samen een maaltijd te krijgen en te delen.

Bij het Grote Utrecht Stadsdiner op wereldarmoededag zondag 17 oktober 2021 zitten Utrechters als één grote familie met elkaar aan tafel. We eten samen, verspreid over verschillende plekken in de stad.

Het thema dit jaar is: ‘kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’. Want: één kind, één leraar, één boek, één pen kan de wereld veranderen. Dit is het motto van de Pakistaanse Malala Yousafzai, winnares Nobelprijs voor de Vrede 2014, die bekend werd door haar strijd voor toegankelijk onderwijs voor meisjes.

Kansenongelijkheid is momenteel zeer actueel en heeft een directe relatie met armoede. Samen met de Armoedecoalitie, de bibliotheek, de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht schijnen we hierover ons licht tijdens dit Grote Utrecht Stadsdiner.

Dit evenement is besloten. Volg het via RTV Utrecht (zie onder).

Talkshow live via UStad

De afsluitende talkshow wordt van 18.00-18.50 uur live uitgezonden op UStad en RTV Utrecht. Met een breed scala aan gasten en ervaringsdeskundigen rondom het thema. De presentatie is in handen van Gabriel Erlach en Oscar Kocken.

Het voorprogramma, waarin de koks van The Colour Kitchen laten zien hoe je het recept kunt klaarmaken, is op dezelfde zenders te zien van 17.30 tot 17.50 uur.

Zondag 17 oktober RTV Utrecht en UStad
17.30 – 17.50 voorprogramma
18.00 – 18.50 live-uitzending www.rtvutrecht.nl/live/ustad

Terugkijken kan op www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/het-grote-utrecht-stadsdiner

volledige agenda