25 maart

Minoes, De Geheime Kersentuin en Monsterverhalen

genre: theater

Op zaterdag 6 en zSesar toneel speelt Minoesondag 7 april speelt Sesar toneel drie voorstellingen in theater CultuurCampus in Vleuterweide: ‘Minoes’, ‘De geheime kersentuin’ en ‘Monsterverhalen’. De voorstellingen zijn gemaakt door de jeugdige spelers van Sesar en zijn op verschillende tijden te bekijken.

Minoes
De jongste spelers van Sesar (8 – 12 jaar) spelen ‘Minoes’, naar het beroemde jeugdboek van
Annie M.G. Schmidt. Het gaat over de kat Minoes die plotseling verandert in een mens. Haar vertrouwde kattenwereldje staat volledig op zijn kop. De mensen vinden haar vreemd want ze kan met katten praten, en de katten bekijken haar wantrouwend, want ze loopt op twee benen. Wanneer de directeuren van de geurtjesfabriek gemene streken uithalen in het dorp, komen Minoes en de katten in actie, samen met Tibbe, de journalist van de plaatselijke krant. Zal alles op zijn pootjes terechtkomen?

De Geheime Kersentuin
De een na oudste groep jongeren van Sesar speelt ‘De geheime kersentuin’. Het gaat over de
barones die een heel groot landhuis heeft met een prachtige kersentuin. Ergens in deze tuin is diep verborgen een geheime deur. Als je hier doorheen gaat, kom je in een sprookjesachtige wereld. Hier wonen de meest fantastische figuren zoals Peter Pan, Alice (van Wonderland) en Humpty en Dumpty. Maar de barones komt in financiële problemen en dreigt huis en tuin te verliezen. Wat gebeurt er dan met de geheime tuin en haar bewoners? Wie kan ze redden?
De geheime kersentuin wordt gespeeld voor de pauze en Monsterverhalen na de pauze.

Monsterverhalen
De oudste jongerengroep van Sesar toneel speelt ‘Monsterverhalen’. Denk je eens in: je bent 13 en je moeder is ziek. De behandelingen die ze moet ondergaan helpen niet voldoende en het gaat bergafwaarts met haar. Wat gebeurt er dan met jou? Het overkomt de 13-jarige Nora. Haar wereld staat op z’n kop als haar moeder vecht voor haar leven. En hoewel Nora probeert sterk te zijn, stapelen de problemen zich op: pestende klasgenoten, een bemoeizieke oma … eigenlijk geen wonder dat ze last krijgt van nachtmerries. Kan de oude boom in hun achtertuin haar helpen om op de been te blijven?
De voorstelling Monsterverhalen is niet geschikt voor hele jonge kinderen. Sesar toneel raadt aan: 9+.

Over Sesar toneel
Sesar toneel is al meer dan 8 jaar dé toneelvereniging in Leidsche Rijn voor en door jongeren. De voorstellingen zijn vaak gebaseerd op bestaande (klassieke) verhalen die de spelers zelf in een eigentijds jasje steken onder leiding van een professionele regisseur. Door toneelspelen leren kinderen zichzelf te presenteren, te improviseren, goed met teksten om te gaan, samen te spelen en vooral veel plezier te hebben. Het optreden voor een groot publiek in een echt theater is de kers op de taart. Meer info: www.sesartoneel.nl

volledige agenda