25 oktober

Projectafsluiting Muziek is de Basis 2019/2020

genre: muziek

Op zondag 25 oktober sluit Harmonieorkest Vleuten het schoolmuziekproject ‘Muziek is de Basis!’ feestelijk af met een online film van de eindvoorstelling.

Het project is in de herfst van 2019 gestart in 13 schoolgroepen bij 4 basisscholen (Kees Valkenstein, Torenpleinschool, Willibrord, Zonnewereld). Leerlingen hebben in de klas diverse muzieksoorten en instrumenten leren kennen. Een deel van hen koos erna om een instrument te gaan bespelen en neemt – na lessen dit voorjaar – nu deel aan het projectorkest. De schoolgroepen hebben in de klas een eigen eindact gemaakt. In deze eindvoorstelling onderzoekt Professor BiJoz of muziek effect heeft op het gedrag van dieren. Maar dat doet hij niet alleen, de schoolgroepen, het projectorkest en het D-orkest van Harmonieorkest Vleuten helpen hem daarbij.

Dus: ben je benieuwd wat de kinderen in dit project hebben geleerd en hoe dieren reageren op muziek? Volg de Muziek is de Basis! projectafsluiting dan via onze livestream!

Kijk voor meer informatie over het project en de vereniging op: www.harmonieorkestvleuten.nl

De techniek wordt verzorgd door studenten van de MBO-opleiding Licht, Beeld en Geluid van RijnIJssel in samenwerking met Produceit.

In verband met de maatregelen tegen corona is dit concert alléén te volgen via Youtube.

foto Brigitte van Oosterhout

volledige agenda