13 april

Sesar Toneel voorstellingen

genre: theater

Sesar toneel speelt voorstellingen voor de hele familie!

Sesar toneel is er weer klaar voor! De spelers in de leeftijd van 8 tot 18 jaar staan te trappelen om te laten waar ze lang voor hebben gerepeteerd. Het belooft een mooi spektakel te worden in theater Vleuterweide op de CultuurCampus de komende weekenden. De toneelvoorstellingen zijn te zien op zaterdag 6 en zondag 7 april en op zaterdag 13 en zondag 14 april.

Elke leeftijdsgroep bij Sesar speelt een eigen voorstelling. Er valt dus wat te kiezen. Kom bijvoorbeeld kijken naar ‘Titanic’ over het schip dat niet kon zinken en waar de bemanning tot op het laatste moment probeert te redden wat er te redden valt. Of koop een kaartje voor ‘Assepoester’, een hilarische voorstelling over dit klassieke sprookje. Voor iedereen, maar vooral ook voor de jongere kinderen is ‘De Fabriek’ een hele leuke voorstelling. Het is gebaseerd op een beroemd verhaal dat iedereen kent.

Sesar toneel is al 14 jaar dé toneelschool in Leidsche Rijn voor en door jongeren (4 – 18 jaar)

De voorstellingen zijn gebaseerd op bestaande verhalen die de spelers zelf in een eigentijds jasje gooien samen met een professionele regisseur. De meer ervaren jongeren bedenken, schrijven en produceren zelf hun eigen toneelstuk. Door toneelspelen leren kinderen zichzelf te presenteren, te improviseren, goed met teksten om te gaan, samen te spelen en vooral veel plezier te hebben. Het optreden voor een groot publiek in een echt theater is de kers op de taart.

De groepen die op 13 en 14 april wat gaan presenteren zijn:
Beta 2 | Gamma 1 | Gamma 2 | Delta.


De kinderen in Beta hebben de eerste basis theatervaardigheden onder de knie, maar willen meer! Vooral toneelspelen en het verwerven van extra vaardigheden staan hoog op de verlanglijst. Het draait allemaal om samenwerken en het opbouwen van zelfvertrouwen in deze groep. Beta groepen zijn tussen de 10-12 jaar oud.

13:30 Beta 2 en Gamma 1 groep in het CultuurCampus
16:30 Beta 2 en Gamma 2 groep in het CultuurCampus


Bij Gamma ontwikkel je steeds meer theatervaardigheden en richten we ons daarnaast verder op spelplezier en het vergroten van de zelfstandigheid. De ontwikkeling van zelfvertrouwen staat centraal, want door positieve gevoelens over jezelf kun je ook je theatervaardigheden sneller verbeteren. Gamma groepen zijn tussen de 12-14 jaar oud.

20:00 Gamma 2  en Delta groep in het CultuurCampus


In deze groep zet de groep Delta eerste stappen in het zelf maken van theater. Er wordt intensief gewerkt in kleine groepjes aan opdrachten waarbij eigen inbreng en creativiteit centraal staan. Ze hebben de mogelijkheid om zelf scènes te schrijven of bestaande scènes aan te passen. Delta groepen zijn tussen de 14-16 jaar oud.

20:00 Delta groep en Gamma 2 in het CultuurCampus

volledige agenda