15 april

Voorstellingsweekend Sesar Toneel

genre: theater

Een weekend vol jeugdtheater in de CultuurCampus

Maar liefst vier voorstellingen zijn er te zien in het weekend van 14-15 april 2023. Vijf groepen van Sesar Toneel voeren vier voorstellingen op:

Alfa & Beta spelen Minoes – zondag 16 april 10:30 en 13:30

Het verhaal gaat over een kat, Minoes, die plotseling mens wordt. Door deze onbegrijpelijke verandering staat haar vertrouwde wereldje volledig op zijn kop. De mensen vinden haar vreemd want ze kan met katten praten, eet uit de vuilnisbak en geeft kopjes als ze blij is. En de katten… die bekijken haar ook argwanend, omdat ze opeens op twee benen loopt en vriendschap heeft gesloten met Tibbe, een verlegen jonge journalist van de krant. Wanneer de dames Ellemeet die de baas zijn van de geurtjesfabriek, gemene streken uithalen in het dorp, bedenken Minoes, Tibbe en de katten een slim plan. Maar zal alles op zijn pootjes terecht komen? Gespeeld door de toneelspelers van de Alfa en Beta lesgroepen van Sesar Toneel.

Gamma speelt Vrij – zaterdag 15 april 14:00 en 19:30 

Een toneelstuk gebaseerd op de musical ‘We Will Rock You’. Het verhaal gaat over De Leider die haar regels oplegt aan alle bewoners van haar land en hoe het volk omgaat met deze onderdrukking. Een groep jonge mensen komen in opstand tegen De Leider, ze willen zichzelf zijn en zich vrij voelen in een wereld waar dit niet kan, ze doen dit ieder op hun eigen manier. Is de drang om te creëren van kunst en zichzelf willen zijn groter dan de angst voor de Leider? Komt er een revolutie of blijft iedereen in de pas lopen uit angst voor het regime? Een thema dat helaas vandaag de dag heel actueel is in onze wereld. Gespeeld door de toneelspelers uit de Gamma groep van Sesar toneel.

Delta speelt Alice in Wonderland – zaterdag 15 april 19:30, zondag 16 april 16:00 

Alice komt heel plotseling in een hele gekke wereld terecht. Een wereld waarin konijnen op hun horloges kijken, en waar de hartenkoningin de baas is. Waar de hoedenmaker en de zevenslaper achter elkaar kopjes thee drinken omdat de tijd is stilgezet. Huh? Wat een gekke wereld. Verbijsterend, maar ook lachwekkend. En Alice? Weet zij weer terug te komen naar haar eigen wereld? Kom maar kijken! Gespeeld door de toneelspelers van de Delta groep van Sesar toneel

Epsilon speelt 12th Night – zaterdag 15 april 14:00, zondag 16 april 16:00

Viola en haar tweelingbroer Sebastiaan komen op zee terecht in een storm. Ze leiden schipbreuk. Los van elkaar stranden ze aan in het land Ilyrië. Beiden denken dat de ander verdronken is. Sebastiaan wordt opgevangen door de zeeman Antonio. Viola verkleedt zich als man om in dienst te gaan bij hertog Orsino. En dat is waar het echte avontuur begint. Viola wordt op slag verliefd op de hertog, maar de hertog kwijnt al jaren weg voor schone gravin Olivia. Zij moet niets van hem hebben en laat al snel haar oog vallen op de beleefde en knappe loopjongen van de Hertog – oftewel de als man verklede Viola. Hoe loopt dit af? En zullen Viola en Sebastiaan elkaar ooit nog terugvinden? Gespeeld door de toneelspelers van de Epsilon groep van Sesar toneel

volledige agenda