ma 8 jul - 2019 maandag 8 juli 2019

CampusFestival bewijst populariteit amateurkunst in de wijk

foto Herman Kemperman

Ruim 330 muzikanten, dansers, theatermakers en andere kunstenaars uit de wijk betraden zondag de podia van het CampusFestival. Cultuur19 organiseerde de derde editie om de vele amateurkunstenaars die wekelijks actief zijn in de CultuurCampus samen te laten optreden en in de spotlights te zetten. Met 1200 bezoekers en kunstenaars was het in de CultuurCampus een drukte van belang.

Het CampusFestival toont aan hoezeer amateurkunst leeft in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern en hoe divers het aanbod is. Zevenentwintig organisaties sloten zich bij het festival aan.

“Samen zingen in een koor of spelen in een gezelschap is al leuk en brengt vaak onvermoede talenten in mensen naar boven. Samen optreden maakt dat mensen boven zichzelf uitstijgen”, verwoordde één van de deelnemers het.
Cultuur19 is beheerder van het kunstencentrum in de CultuurCampus en krijgt wekelijks honderden cursisten van amateurkunsteducatieorganisaties zoals UCK, Prestige en De Saxschool over de vloer. “We werken nauw samen met tientallen wijkpartners om een bruisend amateurkunstcentrum als de CultuurCampus mogelijk te maken. Maar liefst 27 organisaties sloten zich dit jaar aan bij het CampusFestival, waaronder Dans Atelier 42, Harmonieorkest Vleuten, Vocal Arts Academy, Abrona en Jeugdorkest Leidsche Rijn. Dat zijn er meer dan ooit. Cultuur19 verbindt al deze partijen met elkaar en maakt het mogelijk dat wijktalent makkelijker de weg vindt naar een gezelschap, (buitenschoolse) amateurkunstlessen en uiteindelijk het podium van bijvoorbeeld het CampusFestival. Deze werkwijze is uniek en dat wordt gezien, ook ver buiten Utrecht”, aldus directeur Kim Harsta.

Veel wijkbewoners staan voor de eerste keer op een podium, dus zenuwen waren er genoeg. Gelukkig was er ook veel publiek op het festival afgekomen om de artiesten te steunen en bewonderen. Prestige bracht verreweg de grootste publieksgroep op de been. De groep startte begin dit jaar en groeide uit tot een koor van 180 leden. Uniek was het concert van Floor Wittink van de Saxschool met De Zingende Toren ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het bijzondere glascarillion. Het C-orkest van Harmonieorkest Vleuten sloot met soliste Maria Oppelaar van Vocal Arts Academy het CampusFestival af met het nummer Happy.

CampusFestival is een initiatief van Cultuur19. Meer informatie op www.cultuur19.nl.

 

meer nieuwsberichten