wo 7 feb - 2024 woensdag 7 februari 2024

Voorstelling over de GGZ en mentale gezondheid komt naar de CultuurCampus

Groeten uit de GGZ’ neemt je mee in de kliniek. Dat betekent een kennismaking met zweverige therapeuten, een onbereikbare crisisdienst, niet-bewezen controversiële behandelmethoden en de gevoelens van wanhoop en zelfstigma die je als cliënt kunt ervaren.

De voorstelling op zaterdag 10 februari in de CultuurCampus is uitverkocht.

Op humoristische, doch rake wijze delen Nicky & Daniëlle hun eigen ervaringen als cliënt, zorgprofessional en naaste. Ze steken hier en daar de draak met de GGZ en de gebreken in het zorgsysteem, maar vertellen ook over de waarde die therapie in hun herstelproces heeft gehad. Muziek en sketches worden ingezet om psychische problematiek een centrale plaats op het toneel te geven en om in alle worstelingen vooral ook wat hoop te bieden.

Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met het publiek mogelijk. Het doel van dit gesprek is onder andere om ervaringen m.b.t. de besproken thema’s uit te wisselen en discussiepunten vanuit verschillende perspectieven te bespreken. Daarnaast hopen we vooral ook een beetje steun te kunnen bieden aan de mensen die zich – op wat voor manier dan ook – in de thematiek herkennen.
 
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Socialrun.
meer nieuwsberichten