wo 9 sep - 2020 woensdag 9 september 2020

Productieklas Theater (13-18 jaar)

In de Productieklas maak je van begin tot eind mee hoe een voorstelling wordt gemaakt en hoe het is om op een podium te staan. Ideeën uitproberen, teksten leren, repeteren: alles komt voorbij. Bij deze productieklas laten we ons inspireren door bekende verhalen van Toon Tellegen.

In de Productieklas ga je met elkaar aan de slag om een mooie voorstelling te maken. Je maakt mee hoe het is om ideeën te verzamelen, uit te proberen wat mooi, spannend of grappig is in een scène, teksten te leren en te repeteren. Samen met de regisseur werk je naar een voorstelling toe. Uiteindelijk sta je in de Theaterzaal op het Domplein in de spotlights met alles erop en eraan – theaterlicht, techniek, decor en kostuum.

De vlieg vloog tegen de mug aan, midden in de lucht. ‘Ik was in gedachten verzonken…’ zei de vlieg en streek zijn vleugels recht.
‘Ik ook! Wat toevallig!’ zei de mug die een bult op zijn voorhoofd had. ‘In welke gedachten was jij verzonken?’
‘In mooie gedachten,’ zei de vlieg.
‘Ik ook! Wat leuk!’ zei de mug.
Zij gingen naast elkaar tegen een muurtje zitten, en de mug haalde een boek met gedachten te voorschijn en begon het voorzichtig door te bladeren.
‘Kijk,’ zei hij, halverwege het boek, ‘in díé gedachten verzink ik altijd.’

In deze Productieklas laten we ons inspireren door de dierenverhalen van Toon Tellegen. Verhalen over vriendschap, afscheid, hoop en geluk. In de dierenverhalen kan alles: de mug en de vlieg botsen tegen elkaar aan, de eekhoorn maakt een ritje op de rug van de vlinder en de olifant slingert aan de hanglamp van de mier. Hoe vertaal je zulke fantasierijke verhalen nou naar de theatervloer? Dat gaan we tijdens het repeteren onderzoeken! Met tekst, maar misschien ook wel muziek of met een schimmenspel?

In deze productieklas ga je aan de slag met

  • Teksttheater
  • Theatermaken
  • Verbeelding
  • Filosofie
  • Interdisciplinariteit

Meer informatie op de website van Theaterschool Utrecht

meer nieuwsberichten