di 22 okt - 2019 dinsdag 22 oktober 2019

Nieuwe theatergroep voor kinderen (6-8 jaar)

foto Sesar toneel

Sesar toneel start nieuwe groep voor kinderen (6-8 jaar). In deze groep leren kinderen de basis van het toneelspelen: goed je stem leren gebruiken, teksten onthouden, luisteren naar anderen en je makkelijk bewegen op het podium. En natuurlijk wordt er ook veel lol gemaakt met de andere kinderen. Want toneelspelen is leuk!

Voor wie is deze groep geschikt?

De groep is bedoeld voor kinderen die op feestjes altijd alle aandacht krijgen met een optreden tussen de schuifdeuren. Maar ook voor kinderen die verlegen zijn en het bijvoorbeeld moeilijk vinden om voor de klas een spreekbeurt te houden. Voor al deze kinderen is toneelspelen een hele leuke en leerzame hobby. Want je leert hoe je het publiek kunt vermaken, maar ook hoe je stevig en vol vertrouwen voor een groep kan staan. Sesar biedt altijd een veilige ‘speel’omgeving en geeft persoonlijke aandacht aan ieder kind. Bij Sesar speelt iedereen een rol!

Waar en wanneer?

We gaan beginnen met de lessen op vrijdag 1 november in CultuurCampus Vleuterweide. Er zijn 18 lessen en tussendoor spelen we een korte voorstelling voor familie en vrienden. Kijk op www.sesartoneel.nl voor meer informatie of stuur een mailtje naar seseartoneel@gmail.com.

Over Sesar toneel

Sesar toneel is al 10 jaar dé toneelvereniging in Leidsche Rijn voor en door jongeren. We hebben 6 leeftijdsgroepen die we hebben genoemd naar de letters van het Griekse alfabet: Alfa, Beta, Gamma, Delta, Epsilon en sinds kort de groep Pi. De voorstellingen zijn vaak gebaseerd op bestaande verhalen die de spelers zelf in een eigentijds jasje steken onder leiding van een professionele regisseur. Door toneelspelen leren kinderen zichzelf te presenteren, te improviseren, goed met teksten om te gaan, samen te spelen en vooral veel plezier te hebben. Het optreden voor een groot publiek in een echt theater is de kers op de taart.

meer nieuwsberichten